Bu besinler yağları eritiyor
İSTANBUL (İGFA) – Diyetisyen Rıdvan Arslan konu hakkında bilgi verdi” İyi bir yağ yakımı için sağlıklı ve dengeli beslenme, yeterli su tüketimi, kaliteli ve yeterli uyku ve düzenli egzersiz şarttır. Yağ yakımınızı artıracak besinleri de bu sıralamaya eklerseniz bu iş tamamdır” dedi.
İŞTE YAĞ ERİTEN YİYECEK VE İÇECEKLER
Kırmızı biber:İçeriğindeki fitokimyasal kapsaisin sayesinde yağ yakımını arttırır.
Somon:En zengin omega-3 kaynaklarından biri olan somon, bu özelliği sayesinde yağ yakımına destek sağlar.
Yumurta: Anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağı olan yumurta kolin içeriği ile yağ yakımını destekler. Aynı zamanda sağladığı tokluk ile birlikte gün içerisinde iştahınızın daha kontrollü olmasını sağlar.
Yoğurt: İçerdiği kalsiyum ve CLA (konjuge linoleik asit) sayesinde yağ yakımını artırır. Özellikle bel bölgesindeki yağlar için uygundur.
Hindistan cevizi: Hindistan cevizi MCT (orta zincirli yağ asidi) açısından zengindir. MCT’ler, yağ yakımı için bir temel sağlayarak metabolik hızı bir ölçüde artırır.
Ananas:İçeriğindeki bromelain enzimi ile ödemin atılmasına yardımcı olduğu gibi yağ yakıcı metabolizmayı da güçlendirir.
Kabak çekirdeği:Zengin çinko içeriği sayesinde leptin ile çalışır, iştahı düzenler ve yağ yakımında etkin rol oynar.
Avokado:İçeriğindeki tekli doymamış yağ asitleri sayesinde yağ yakımını sağladığı için gün içerisinde kalori alımınızı azaltır ve aynı zamanda uzun süre tokluk sağlar.
Yeşil çay:İçeriğindeki fitokimyasal epigallocatechin gallate sayesinde yağ yakımını arttırır.
Kahve: Kahve, içerdiği kafein ile yağ yakmak için birebirdir. Yorgunluğunuzu atarak ve bire birde güç üretiminizi artırarak daha fazla hareket etmenize yardımcı olur.
Zerdeçal:İçeriğindeki kurkumin fitokimyasalı sayesinde yağ yakımını artırır.
Zencefil:İçeriğindekigingerol fitokimyasal sayesinde yağ yakımını artırır.